25. Fashion Provocation Belgrade, 26. maj 2015

Ovog puta sam bio kao fotograf pozvan na  modnu reviju :  Međunarodni Fashion Provocation Belgrade.

Fashion Provocation Belgrade, u organizaciji Agencije SNOB, na brodu Compass River City hotel.
Iako je vreme bilo kišovito, to nije bio problem da brojna publika, među kojima je bio i gospodin Marco Leone iz Italijanske ambasade, poseti manifestaciju, i da istovremeno da svoj doprinos za lečenje mladog Strahinje, koji boluje od leukemije.
Manifestaciju je otvorila dizajnerka Amela Radan iz Sarajeva, sa svojom prolećnom kolekcijom AR brenda. Posle nje, nastupila je Tehnička škola za dizajn kože iz Beograda, koju su predstavili autori Katarina Nikolić (jakne od kože) i Milena Dragosavljević (torbe od kože), čije su kreacije nosili učenici ove škole.
U takmičarskom delu mladih dizajnera i studenata, nastupili su Cakić Cveta, Davidović Jovana, Grozdanović Nikolija, Knez Maja, Momčilović Miljana, Nikolić Milica, Nikolić Petra, Ninković Tijana, Porkojević Marija, Slepčević Marija, Smajlović Danijela, Veljić Tijana i Živković Miloš.
U drugom delu manifestacije su se predstavili Stanojković Nikola i Diaz Kova, Danilović Nemanja, kao i Blagojević Nataša, a nakon njih, i pobednici Fashion Week-ova u Nišu, Aleksandar Dado Jovanović, Marina Mićanović i Marija Stanković.
Žiri, koji je bio sačinjen od osoba iz sveta mode, u sastavu profesor Predrag Nerić, profesor Ana Ristić, profesor Nataša Blagojević, profesor Marija Veličković, profesor Tijana Milutinović, Ana Pravda, Damir Danijel Jelić, Amela Radan, Nebojša Mandić, Nemanja Pantelić, Aleksandar Dado Jovanović, Marina Mićanović i Marija Stanković, odabrao je tri prvoplasirana, tako da je treće mesto zauzela Ninković Tijana, drugo mesto Porkojević Marija, dok je pobednica Maja Knez. Pobednici će na narednoj manifestaciji, koja je planirana za šest meseci, učestvovati besplatno u revijalnom delu.
Između revija su nastupali Plesni klub Freedom, Savo Perovic i plesni klub Remix, Nevena Mirčić, Marija Milošević , Sestre Paunović, Emil Ramadan, Stefan Kolarski i Marija Mitić.
Devojke koje su bile zadužene za najavu programa su izvanredna Mila Ćurčić sa RTV Pinka i mlada Maria Mihailović. Za muziku je bio zadužen Jovica Stanojević.
Šminku i frizure, manekenima i manekenkama, voditeljkama, pevačicama i dizajnerima, su radili Natural beauty, Ana Katarina Ilić, Kristina Marunić, Vesna Lazarević, Ana Ivanović. Jasmina Zlatar Crustal professional, Miljana Piljević, Nikola Stanojković i Nemanja Danilović i Salon lepote Izvor.
Damir Danijel Jelić je bio zadužen za PR marketing.
Pored brojnih medija, za fotografije su bili zaduženi Martin Živadinović, Vladan Savić, Goran Nikić, Danijel Nikolić, Boban Mikičić, Bojan Mitrić, Vlada Miladinović, Saša Ilic, Klemen Bizjak, Matevž Kren …
Manekenke i manekeni koji su radili revije su iz Agencije SNOB, kao i prijatelji iz drugih agencija.
Zvanični portali:
 
Hvala g. Milanu Rakiću i svima modelima.
 Vidimo se v jeseni!!
Opreme: Leica X2, Nikon D800 z Nikorr 24-70 mm 2.8G ED, Adobe Photoshop CS6