17. Lizbona I. del, 3.3. 2015 Feira da Ladra

Zopet sem potoval. In zopet službeno.  (Itak če imaš svoje podjetje je vse službeno :)).  Tokrat sem potoval v Lizbono, na Mascus Get together meeting. 75 udeležencev iz 25 različnih držav. Res je velika ta naša Mascus družina. Lizbona, glavno mesto Portugalske ima malo več kot pol milijona prebivalcev z širšo okolico pa 2,5 milijona.  Letalske družbe s katero sem letel, se ne spomnim, vem le, da ni bil  fuc. Ryanair, kjer ne dobiš niti dva deci vode zastonj. Fuc. Ryanair: Enkrat sem se vračal iz sejma Itermat v Parizu za Benetke, pa smo pristali v Trstu. Avto sem imel pa parkiran v Benetkah!!!! Enkrat sem imel karto iz Benetk v Bremen, pa so mi rekli da je odpovedano in da naj grem v Milano na letalo!!! Iz Benetk smo ga takrat z Golfom pičili direkt v Bremen… Potem sem enkrat drugič v Parizu spet čakal na letalo 12 ur v enem smrdljivem in mrzlem hangerju…Vsaka stvar kar sem si kupil je stalo  minimalno 5 EUR.

Kazalci na urah so me malo zmedli že na avionu, vendar sem dokaj hitro pogruntal, da bom prišparal 1 uro. Telefon ugasnjen, kaka milina in tišina, dobra knjiga (trenutno berem Estetika reportažne fotografije avtorja Uroš Hočevarja). Dobra knjiga. Vsaka knjiga, ki me zaziba v spanec je dobra knjiga. Spal sem dobre pol urce. Toliko da dobro padeš v nezavest. Pojedel še sosedov sendvič, ter mu dal moj extra mini brioš. Leteli smo 3 ure. Vklop telefona in spoznanje, da se svet zaradi mojega izklopljenega telefona še vedno vrti. 15 neodgovorjenih klicev hitro rešim. Super. Nič ni nujno.
Že na letališču smo srečali kolega Anyrisa iz Estonije in skupaj smo vzeli taxi do hotela.Vedel sem, da me naslednja dva dni čakata razna predavanja, delavnice in sestanki in ne bom uspel kaj dosti videti mesta po svojem okusu, zato nisem nič obotavljal. Čekirat, odložim prtljago, prečekirat maile, odgovoriti na najnujnejše, par klicev v firmo,  ter zopet taxi in prvi cilj:  Feira da Ladra

Feira da Ladra je eden najbolj znamenitih in najstarejših boljših sejmov v Lizboni.  Ime izhaja iz Fiera  – sejem, Ladra – tat ( ženskega spola).  Kaj vse se tam da videti, je razvidno iz fotografij. Na sejmu sem bil že malo pozno ( 15h), tako da se je glavno dogajanje ( trading) že malo zaključevalo. Tak sejem moraš videti zjutraj ob 7h. Sejem se odvija vsak torek in soboto.Tokrat si nisem kupil nobenega fotoaprata, saj je bila ponudba presenetljivo zelo slaba. Kupil sem si zgolj en pasek za fotoaparat. Proti centru mesta sem se nato vračal peški. Vmes sem si privoščil kosilo. To je pa že druga zgodba.

Fotografiral sem z Leico X2. JPG, črno belo high contrast. Šele kasneje sem se odločil da jih iz DNG ( RAW format) dam v barvno jpg. ( hvala Jurčku!) Fotografije niso nič obdelane in so direkt iz aparata. (SOOC – straight out of the camera).

Opreme: Leica X2, jpg, NO PHOTOSHOP (!!!)