18. Lizbona II. del, 6.3. 2015 mesto

Drugi in tretji dan Lizbone je bil bolj v znamenju namena zaradi katerega sem prišel sem. Sestanki, delavnice in predavanja so se začela ob 8h zjutraj, končala ob 17h, večeri pa so bili namenjeni uradnim večerjam in druženju z našimi kolegi s Mascus portala (www.mascus.si). Seveda smo si skupaj ogledali tudi mesto, večerjali v dobrih restavracijah, vozili z barko po reki, plesali v disku do zgodnjih ur… Šele četrti dan ( petek) sem si lahko privoščil zopet malo samostojnega ogleda in raziskovanje mesta. Mesto Lizbona me je zelo navdušilo. Sproščenost ljudi, toplo vreme, zelo staro mesto ( menda je eno najstarejših v Evropi). Res imaš kaj videti. Sigurno se bom tu še vrnil!! Kmalu!!!
V petek sem se v hotel vrnil okrog 22h. Moral sem počasi pakirat, saj sem imel v soboto letalo že ob 8h zjutraj. Malo mi je skoraj bilo žal, da ga že zapuščam.

Fotografiral sem z Leico X2. JPG, črno belo high contrast in barvno. Šele kasneje sem se odločil da jih iz DNG in NEF( RAW format) dam v barvno jpg. ( hvala Jurčku!). Zadnjih 19 fotografij pa z Nikon D800 in objektiv Nikorr 24-70 mm 2.8G ED, NEF ( RAW). Fotografije niso nič obdelane in so direkt iz aparata. (SOOC – straight out of the camera).

Opreme: Leica X2, Nikon D800 z Nikorr 24-70 mm 2.8G ED, NO PHOTOSHOP (!!!)