95. Porodični album sa Mallorce analogno 2016 , Rollei 35TE, avgust 2016

Ovaj put ču da napišem moj blog v nekom “srbohrvatskim” jeziku. Kojeg sam nekad učio i koji uopšte nije postojio nego si ga je Tito smislio. I neznam zašto nije uzeo i nekih rječi od nas Slovenca i Makedonca?

Ovaj put sam bio na ljetovanju na Mallorci i pošto sam išao sa avionom i djeca i sve njene igračice imajo prednost, sva moja teška foto oprema ( TFO) ostala je kuči. To je bio samo jedan od razloga zašto sam se ovaj put odlučio da radim samo sa jednim analognim fotoapratom. Ne nekim, nego sa najmanjim što postoji na film. A drugi razlog je bio i to, da sam htio da uživam  i da ne treba da pazim nonstop negdje na fotoaparat. Znamo svi kako ide to….

Odlučio sam se za digitalno Leico X2 ( o njej in prikaz fotografija če biti v idučem postu) i Rollei 35 TE. Šta može da uradi ovaj mala mašinica je neverovatno. Mala, priročna i zaista užitak da se radi sa njo. Kako sam bio oduševljen kad sam radio sa njo, a kako tek kad sam dobio filme i kad sam počeo da skeniram. Ni minut nisam čekao da skeniram, eh jebiga dopust so pa može sve da sačeka….:), zato sam skenirao to u radnom vremenu.  90 % fotografije so samo skenirane i ništa popravljene, zato se i vidi dosta smeča…opet jebiga.

Neču ništa dosta da pričam i pišem, neka fotografije pričajo.  Kroistio sam 5 različitih filmova.  Agfa vista 200, agfa vista 400, fuji pro400, ilford xp400, fujicolor 200 i color imposion od adoxa.

Fotografiral sam 15 dana i nije bio ni jedan dan da nisam napravio jedne fotografije. Dosta sam pokušao da razmišljam kad fotografiram, al nekako nije mi to dobro išlo… Jebiga dopust je dopust. Moglo bi se kazati fotografije za porodični album sa mora analogno iz 2016.

Oprema:   ROLLEI 35 TE, Ilford XP2,  ISO 400, Agfa vista 200 i 400, Fujicolor 200, Color implosion

Obrada:   sken Epson V600