42. Moja foto razstava “Murje” v galeriji Hiša mladih, Ajdovščina, november 2015

Tokrat ne bom nič kaj dosti pisal, ampak bom kar prekopiral novico iz strani Lokalne Ajdovščina. Še enkrat bi se rad zahvalil Matjažu Jazbar ter Hiši mladih za povabilo, Poloni Bratina ter Tamari Koren za pomoč pri otvoritvi ter  Teji Goljevšček za pomoč pri postavitvi. Zahvalil bi se tudi vsem, ki ste se udeležili otvoritve, vsem, ki spremljate moje delo, ter se opravičil sosedom v C3, če smo bili na večer otvoritvi preveč glasni.

V GALERIJI HIŠA MLADIH GOSTUJE KLEMEN BIZJAK

Ajdovski mladinski center Hiša mladih je v svoji Galeriji Hiša mladih, v petek 20. novembra, odprl razstavo fotografij domačega ustvarjalca Klemna Bizjaka. Ciklus del z naslovom Murje si lahko ogledate vse do 5. decembra.

 Klemen Bizjak je domač, takorekoč ajdovski ustvarjalec, ki se s fotografijo ukvarja že dvajset let, nedolgo nazaj, pa ste ga v intervjuju lahko spoznali tudi kot uspešnega podjetnika. Kljub že precejšnjem številu razstav in fotografskih projektov, kjer je sodeloval, pa je tokratna razstava njegova prva samostojna v Ajdovščini. Sam o sebi trdi, da ve, da ga nekatere stvari v življenju, da pa ga bo fotografija tako prevzela in zasvojila, si pa ni nikoli mislil. Od prvega poslikanega filma naprej je šlo le še v tej smeri. Novi objektivi, novi fotaparat, fotografski sejmi, novi fleši, filmi, fotodelavnice, razstave, vonj po razvijalcu, fiksirju, dolge ure v temnica. Fotografija mu vedno nudi  sredstvo in čas kjer lahko ustvarja.  Pri fotografiji ga najbolj zanima vsebina, zgodba, barva in svetloba ter občutki, ki jih povzroča sebi ali drugim. Rad eksperimentira in rad dela načrtno. Danes ustvarja večinoma v svojem improvizirane studiu ali na terenu, svoje delo pa redno predstavlja na osebnem blogu.

Razstava, ki je na ogled v Galeriji Hiša mladih nosi naslov Murje in je ciklus fotografij morja in morskih obal iz različnih koncev Evrope. Poseben čar razstavi pa daje raznovrstna izbira petih fotoaparatov s katerimi so razstavljena dela posneta. Razstava je obenem tudi prodajne narave, izkupiček prodanih del pa bo namenjen v dobrodelne namene. Vabljeni k ogledu.

Foto: Matevž KREN, Klemen BIZJAK