45. #fashionprovocation Beograd, december 2015

Zopet sem bili povabljen na modno revijo z naslovom Fashion provocation v organizaciji agencije Snob iz Niša http://www.agencijasnob.com/ Revija je potekala v hotelu Astoria v Beogradu. Bil sem povabljen na kasting ter na samo revijo.

Tudi tokrat sem iskoristil svoje službene obveznosti skupaj z foto potovanjem.

Odločil  sem se, da fotografiram z tremi različnimi fotoaparati. Nikon D800, Leico X2 ter Olympusom trip35. Olympus trip35 sem 1 večer prej  dobil v dar od  kolega Pedje iz Šurčina, ki ga je posebej zame nabavil za 5 eur iz Kraljeva. Dovolj zgodaj, da sem lahko dopoldne na pohajkovanju po tržnici ( ki jo vedno obiščem ko sem tu), kupil čistilo ter ga temeljito očistil in preveril če vse deluje. Filme  in fleš ( neki stari, ki sem ga dobil v dar) sem imel z sabo.

Fotografije so nastale na pohajkovanju po mestu, na kastingu ter na sami reviji. Beograd me vedno prijetno preseneti. Včasih čez dan, včasih zvečer. Je pravo mesto.

Na reviji sem se osredotočil na zaodrje ter se izogibal običajnih  “scen”. Napravil sem ene 300 posnetkov, skupaj z Leico in Nikonom plus poslikal 4 filme ( 4 črnobela in 1 barvni). Skoraj so mi najbolj včeš tiste fotke, ki so nastala na film in to z najcenejšim aparatom. Črnobele filme sem sam razvijal. Po mestu sem fotografiral z Leico in nekaj melega z Olympusom.

Še enkrat bi rad poudaril, da svoja foto potovanja zmeraj nekako priredim oziroma podredim svojim službenim obveznostim. Za službene zadeve sem dosegljiv 24 ur.  Dan se začne ob 7h ob prebiranju mailov ter z telefonskimi, skype, viber…kontakti s pisarno v Ajdovščini. Tekom dneva so sestanki in poslovna kosila s kolegi iz Srbije.  Vedno je služba na prvem mestu!! Vedno!

Zadni dan sem si kupil še rabljen Nikon F4, ki je bil skoraj 20 let na moji “wish listi”. Več o tej “zveri” pa takrat, ko ga bom stestiral.

Še enkrat se bi rad zahvalil g. Milanu Rakiću in vsem modelom za prijetno druženje.

Vidimo se ponovno!

Oprema: Leica X2, Nikon D800 z Nikorr 24-70 mm 2.8G ED,  Olympus trip 35 Adobe Photoshop CS6

Filmi: FUJI FILM 200, ter črnobeli  KODAK TRI-X 400, professional.

Razvijanje: Klemen BIZJAK ter  Foto Fantasy.

Sken: EPSON V600 PhotO.

Obdelava: Photoshop CS6.

Fotografije aparata:  Nikon D800

PS  tekst ni lektoriran in se zavedam da je precej napak!