64. Prva izložba grupe Analogna fotografija, UK Parobrod, Beograd 26.3.2016

Že več časa sem aktiven na večih Fb straneh analogne fotografije. Še posebej ena mi je posebej všeč, saj so tu komentarji res izvrstni in skupina mi je v veliko pomoč ob samem “raziskovanju” analogne fotografije.  Dosti je heca in dosti dobronamernih kritik.

Skupina se imenuje Analogna fotografija. Več o njej lahko najdete tu:  https://www.facebook.com/groups/535588093272070/?fref=ts, Skupin združuje fotografe iz celotne bivše države Jugoslavije.

Bil sem zelo vesel, ko me je pred dvema mesecim  usanovitelj skupine g. Branko Božić Bane povabil, da bi z svojimi deli sodeloval na njihovi skupinski razstavi  “Prva izložba grupe Analogna fotografija”. Itak da sem takoj za!

Svojo službeno pot v Beograd in Črno goro sem tokrat uskladil z otovoritvijo razstave v soboto 26.3. 2016.
Bil sem prijetno presenečen nad kvaliteto fotografij vseh razstavljalcev (38 avtorjev), kakor tudi nad samim obiskom razstave. Otvoritve v Ustanovi kulture Parobrod v Beogradu : http://www.ukparobrod.rs/ se je udeležilo cca 350 obiskovalcev in bilo je res prijetno srečati fotografe, ki se še vedno posvečajo analogni fotografiji.
Še posebej mi je bilo všeč to, da so se same razstave udeležili moji poslovnih partnerji, s katerimi smo to proslavaljali še dolgo v noč ( jutro).
Bil je poseben večer, spoznal sem veliko dobrih fotografov, iskrenih ljudi in sigurno se bom take razstave še udeležil. Izmenjali smo svoja mnenja, izkušnje, ter se vsi strinjali da je bila ideja fenomenalna in da jo bomo skupaj ponovili.
Sam se razstavljal 3 črno bele fotografije, ki so natale na Fashion provocation v organizaciji agencije Snob iz Niša  v Beogradu decembra 2015. Več o agenciji in dogodkih lahko preberete tu: https://www.facebook.com/FashionProvocationBalkan/?fref=ts
Fotografije so bile posnete so bile z Olympus Trip35  ( ki sem ga malo prej dobil v dar v Srbiji)+ fleš na črno beli film Kodak 400 TRIX. Filme sem sam razvijal in skeniral.
Fotografije iz same otvoritve sem posnel z Samsung Note5
Na tem mestu bi se še enkrat rad zahvalil celotni skupini Analogna fotografija, ter še posebej uredniku gospodu  g. Branko Božić Bane, pa gospodu Vladimiru Todorović  za vse spodbudne besede, ter Vladimiru Stajić za vso pomoč ter nasvete ob razvijanju filmov. Vidimo se drugo leto!

Oprema: Olympus trip 35, Samsung NOTE 5.

Film: Kodak Trix 400, Fuji color 200.

Razvijanje: Rodinal – ADOX kemikalije + Klemen BIZJAK

Sken: EPSON V600 Photo.

Obdelava: Photoshop CC ( samo resize)