36. Possible project #2 – #shootdevelopescan, “Moj svet, moja pravila!!!” (Nikon f801 + agfa APX100), oktober 2015

Nadaljujem z projektom  Possible project #2 – shoot, develope, scan! Tokrat sem fotografiral z svojim najljubšim Nikonom f801, oziroma z svojim prvim. In prvega ne pozabiš nikoli, predvsem pa je najbolj zanesljiv in dobro pozna on mene in jaz njega. Kupil sem ga davnega leta 1997 in bil je z mano že na “pol sveta”.  Da sem si ga lahko kupil,  sem delal kot poštar v Ajdovščini ene 2 leti med počitnicami.  Stari moj Nikon F801 ( letnik 1988) me tudi tokrat ni pustil na cedilu.

Fotografiral sem na ČB film Agfa APX100, sam razvil film ter sam poskeniral.  Ravzijal sem sam, in med tem pozabil na en korak pri razvijanju. To je dolivanje vode v dozo, med korakom razvijanja in fixiranja. Reče se “stop bath” oziroma prekinitev postopka razvijanja…Rezultat je kljub temu čisto ok.

Fotografiral sem malo okolico Ajdovščine. Žapuže,  jutranjo pot iz Ustij, želežniško postajo v Ajdovšlčini in mojo Lio ter en posnetek ( mene) je napravila kolegica Petra Perhavec.

Rad imam te neskončne sivine in sence na fotografijah. Par posnetkov je uspelo prav vrhunskih ( vsaj zame), oziroma sem zelo zadovoljen z rezultatom.

Vsem tistim, ki mi včasih “med vrsticami rečete” da so moje fotografije zmeraj bolj črno bele in zmeraj bolj ali manj depresivne, pa rečem: I dont fuc….. care!!  To je moj svet, moja pravila!!

Kaj več pa tokrat ne bi filozofiral, kar naj fotke govorijo namesto mene.

Oprema: NIKON F801 ( l. 1988)  Filmi: AGFAPHOTO APX100 professional(ISO100)

Razvijanje: Rodinal- ADOX kemikalije + Klemen BIZJAK

Sken: EPSON V600 Photo.

Obdelava: Photoshop CS6.