59. Ottenschlag (Avstrija) in Col 1200 km, Mamiya 7 + Kodak trix 400, Samsung Note 5, februar 2016

Kratka zgodba ( fotopopis) enega kratkega  ( 1200 km) službenega izleta v Avstriji. Ogled bagra in vsega ostalega železja tam nekje blizu Dunaja. Fotografira sem z Mamiyo 7 ter z mojim novim pametnim telefonom Samsung Note 5. Predvsem moram poudariti da me je Samsung izredno presenetil, čeprav sem imel izredno dobro svetlobo. Barvne fotografije niso nič popravljene.

Z Andrejem sva štartala v Ajdovščini ob 5h, ter se vrnila ob 00h. 1200 km.Vreme je bilo super, družba fajn, dosti smeha, posel opravljen z odliko. Bager Takeuchi tb175 je že doma.

Zadnje 4 fotografije so bilo posnete na Colu. Zadaj za našo domačo hišo. Predvsem mi je všeč posnetek igrišča, kjer sem preživel po moje 70 % časa tam nekje od 10 do 25 leta. Najprej rokomet ( od 3. razreda pa do 2. letnika srednje šole) nato mali nogomet in na koncu še kombinirano rekreativno nogomet in košarko. Danes še komaj kdaj, vsekakor premalo, “uletim” na torkov basket ali četrkov fuzbal.

Igrišče danes precej sameva in še dobro se spomnim, da smo poleti morali biti že pred 19h uro na igrišču, da smo lahko “pristali ” v prvo postavo, tako pri fuzbalu ali basketu. Spomnim se tudi, da sem tu na tem igrišču redno uničil po 1 par Adidas univerzalk na mesec. Redno. Pozimi smo z traktorjem razbijali led. Igrali smo v burji, mrazu, poleti avgusta pa ob 13h,  takoj po kosilu v največji vročini. Vedno je bil fuzbal na 1.mestu. Imeli smo klub, igrali smo v občinski ligi..in enkrat bili celo drugi.

Oprema: Mamiya 7, objektiv 65 mm   f4, Samsung Note 5

Film: Kodak Trix 400

Razvijanje: Rodinal – ADOX kemikalije + Klemen BIZJAK

Sken: EPSON V600 Photo.

Obdelava: Photoshop CC.