41. Odzivi na odseve #justleica, november 2015

Sence in odsevi. Moj foto odziv na odseve.  Včasih ni potrebno daleč da najdeš dober foto motiv. Že zadnjič sem se malo poigral z sencami Podskalo v Vipavi. Bil sem skoraj siguren, da se reče temu predelu Podskalco. 🙂 To je tam, kjer izvira reka Vipava, to je tam kjer nastaja ime Vipava. Reka Vipava ima 6 izvirov in menda ima edina v Evrop deltasti izvir.  Zadnjič sem imel sonce in je bilo toliko lažje, danes pa sem iskal odseve v izviru Vipave. Vooda še zelo čista in pestri odsevi. Čeprav voda ni bila obsijana od sonca, so bili odsevi zelo barviti. Mogočna drevesa z vejami in lepo obnovljene zgradbe, so se kar iskrili na vodni gladini. Neverjetno čisto in ostro so se zarisali v vodi.

Čeprav je bil dan turoben ( brez sonca, barv in senc), in sem  “komajda” vzel Leico z sabo, sem že ob prvem pritisku sprožilca zaznal dobre posnetke. Potem je vse skupaj nastalo v 20 minutah ( kot vedno, ko najdem temo, delam zelo hitro).

Tako kot imamo vsi svoje sence, imamo tudi svoj odseve. In vsi se tudi odzovemo na odseve nečesa ali nekoga. Pozitivno, negativno, tiho, glasno…

Fotkal sem z Leico v RAW-u. Fotografije so obdelane v Photoshopu CC.

Opreme: Leica X2, Adobe Photoshop CC.