52. #13 #newgearinthehouse Cosina 1000s, januar 2016

Cosino 1000s sem dobil zadnjič v dar v Beogradu ko sem kupoval  Olympus trip35.  Prodajalec mi ga je dal “gratis” . Nič kaj posebnega od fotoaprata mi pa je vseeno takoj postal všeč. Izredno prepost fotoaprat, lepe čiste linije  s katerim je lepo delati. na prvi pogled zelo skromen. Zelo mi je zanimiv pasek. Zanimiv patent.  Kaj več o sami Cosini si lahko preberete tu: http://camera-wiki.org/wiki/Cosina.

Na kratko. Gre za japonskega proizvajalca fotoparatov, ki je svoj čas izdeloval tudi bodiye za ostale bolj znane proizvajalce, kot so Nikon, Canon, Contax, Olympus…

Tokrat sem fotografiral na črnobeli film Kodak trix400, ter tudi sam ravzijal. Fotografiral sem doma mojo Lio ter Lio na potepu po Vipavi ter na železnišli postaji v Ajdovščini. Zanimivo je, da se mi ravno ob zadnjem kliku razbil steklce ki se dviguje ob same pritisku in sproženju fotoaprata. Razletelo se je na 1000 koščkov. Moja Cosina je tako neuporabna. Lahko prodam za dele ali mogoče uporabim objektiv s nekim drugim fotoparatom.

Kakorkoli, kratko druženje je bilo vseeno prijetno. Fotografije so super “ratale” tako da mi jo je kar malo žal. “izi kam izi go” 

Oprema: Cosina  1000 s, Cosinon 55mm  f2,8    

Filmi: Kodak tri-x 400 ( ISO 400).

Razvijanje: Rodinal- ADOX kemikalije + Klemen BIZJAK

Sken: EPSON V600 Photo.

Obdelava: Photoshop CC.

ps: tekst ni lektorian