61. Mamiya 7, Kodak Vericolor II, C41. Expired film 07/1996 + Kodak portra 400, marec 2016

Tokrat sem zopet napravil en experiment z zelo zelo starim filmom  ( 20 let – pretečen rok) Kodak portra Vericolor II, ki sem ga dobil v dar od Matjaža Prešerna iz Nove Gorice.  Matjaž je bil tisti fotograf, ki je pred 20 leti posnel ( fotografiral) vse kar je bilo pomembnega ( in ko je bila potrebna vrhunska kvaliteta) na našem koncu in še malo dlje. Od reklam za Fructal do naslovnic CD -jev  skupine Avtomobilov. Pravi mojster fotografije v dejanjih! Zmeraj sem ga občudoval.

Film je bil pretečen 07/1996, in res me je zanimalo kaj bo dalo ven. Vzel sem si čas in ga uprabil en marčevski dan z svojo Mamiyo 7 na Vogrščku.

Film je bil nato razvit  ( c41 proces) v studiu Pavšič Zavadlav v Novi gorici. Fotografije niso skoraj  nič obdelane v PS in take so mi tudi všeč. Glede na to, da je film star 20 let  – je dal izredno lepe fotografije. rezultat mi je zelo všeč, saj je dal zelo zanimive rerultate. Imam še enega in moram ga “prišparati” še ene 10 let. Expired filmi  ( filmi z pretečenim rokom) – imajo po svetu številne ljubitelje.

Zadnje 4 fotografije ( vrtički v Kresnicah, Petra v pisarni in Lia) so bile posnete na Kodak portra 400, ter ravno tako razvite pri Pavščiču.

Oba filma sem sam poskeniral.

Oprema: Mamiya 7, objektiv 65 mm   f4

Film: Kodak Vericolor II, C41. Expired film 07/1996 + Kodak portra 400

Razvijanje: Pavščič Zavadlav ( c41 proces)

Sken: EPSON V600 Photo.

Obdelava: Photoshop CC.