74. BIT7BEAT, Vipavski Križ, Mamiya rb67, Fujifilm FP-100c (polaroid), junij 2016

Kot lani, sem se tudi letos udeležil umetniškega projekta BIT7BEAT, ki ga že 7. leto prireja Hiša mladih pod idejnim vodstvom Matjaža Jazbarja. Letos sem bil bolj zunanji sodelovec, saj je bil letošnji projekt likovno usmerjen. Lani smo fotografirali, kar lahko preberete tu: http://klemenbizjak.com/vip-kriz/, letos pa se je risalo, kiparilo, slikalo…. Več o letošnjem projektu lahko preberetu tu: http://www.mc-hisamladih.si/vsi_dogodki/2016051613170084/

Udeležil sem se ga zato, ker sem Hiši mladih in Matjažu vrnil uslugo, ker so me gostili ob mojem gostovanju na moji razstavi “Murje” v novembru 2015. Pa tudi dostikrat naredim kaj “brezplačno” za Ajdovščino, saj pravijo,  da je potrebno biti  tudi družbeno odgovoren.

Ozračje v Vipavskem Križu je bilo super. Veliko dobre volje in dosti ustvarjalnega naboje. Ali kot se reče: “bil je res lep dan”.

Plan sem si zadal, da napravim portet vseh udeležencev na Polaroid. Po domače, to je tiste vrste fotografija – kje se takoj dobi ven fotografija.  Fotografiral sem z Mamiyo RB67, ter na film polaroid FUJIFILM FP 100C.  Naj tu omenim,  da je Fujifilm predk kratim ukinil ta model filma in so cene teh filmov zrasle kar v višave.

Fotografije so super uspele in grem staviti, da nihče od udeležencev ni bil še nikoli fotografiran na polaroid in so bili vsi kar malo presenečeni, ko so takoj zagledali  izdelano svojo fotografijo.

Na sami otovoritvi je nastopal in nas nasmejal Small talk, z ustvarjalci in obiskovalci smo skupaj pogledali zanimivo razstavo, malo poklepetali, nekaj pojedli in popili…

Vsi smo se strinjali, da je  to vsekakor  eden bolj zanimivih umetniških projektov v Vipvavski dolini. Čestike in hvala Matjažu in Hiši mladih Ajdovščina.

Oprema: Mamiya RB67, Samsung Note5

Filmi: FUJIFILM FP-100C ( polaroid)

Foto: Matjaž JAZBAR