27. BIT6BEAT – umetniški projekt, Vipavski Križ, junij 2015

12.6.2015 se v Galerija Vipavski Križ odpre razstava BIT6BEAT, šesta izvedba umetniškega projekta Bit & Beat, s katerim vsako leto MC Hiša mladih gostuje v tej idilični vasici na primorskem. Letos so k sodelovanju povabili večje število fotografskih mojstrov in mojstric katerih naloga je bila, da poskušajo najti svoj pogled na utrip Vipavskega križa skozi fotografski objektiv analognega fotoaparata. In verjemite, uspelo jim je še kako dobro! smile emoticon Zato resnično vabljeni, da se nam jutri ob 19h, pridružite na odprtju razstave, ki bo na kasneje na ogled vse do konca avgusta 2015.
Na voljo bodo dela sledečih fotografov:
ANDREJ PERKO + NEJC FRANCA + UROŠ ROJC + PRIMOŽ BRECELJ + MARTIN PROSEN + MATJAŽ SLEJKO + TANJA SULIČ + POLONA IPAVEC + PETRA PERHAVEC + KLEMEN BIZJAK + TIM ŽGAVEC + JURE KRAPENC + JAN ČERMELJ + MATJAŽ JAZBAR ( vir: HIŠA Mladih  http://www.mc-hisamladih.si/ )

Letos sem se tudi jaz odzval vabilu Hiše Mladih. Z veseljem sem pozdravil idejo  Matjaža, da tokrat nekaj naredimo v analogni tehniki. Vzel sem si čas v ponedeljek proti večeru od 19h do 23h.  Pričakoval sem da bom ujel še prave barve, pa se je po domače rečeno vreme malo “sfižilo”.  Ni bilo pravih senc in niti več barv. Kakorkoli sem zadovoljen z rezultati. Ideja je bila predstaviti  par stvari Križa, kot so: sonce, kamen, ljudje in noč.  Stari moj Nikon F801 ( letnik 1988) me ni pustil na cedilu.

Sam Križ mi je sedaj po “obnovi” zelo všeč  in moram priznati da sploh nisem vedel da je toliko skritih in zanimivih kotičkov. Tu bi lahko sigurno pofotkal 3 ali 4 filme. Ljudje prijazni in veseli in vse skupaj mi je dalo občutek da so srečni ker živijo v Križu. Kot da bi nekako živeli v svojem svetu, nekako odmaknjeni od od ostale Vipavske doline. Kot neka svoja država. Po drugi strani je Križ sigurno še en velik neizkoriščen biser Vipavske doline. Pa saj se tudi tu nekaj premika.

Razstava je potekala v prijetnem vzdušju, vse skupaj  pa se jezavleklo pozno v noč…

Zahvalil se bi Matjažu Jazbar ter Hiši mladih za povabilo, ter TD Vipavski Križ za pogostitev.

Prve fotografije ( barvne) so posnete z Nikonom F801, ostalo pa na sami razstavi z Leico X2.

Oprema:  Nikon F801, film FUJI COLOR, ISO 200, stojalo Manfroto, Leica X2.