20. Fotokrožek Štanjel, 12.3.2015

Letos smo v našem podjetju dali v letni plan, da bomo redno izvajali teambuildinge. Zima nas je malo prehitela, saj nam meseci prehitro bežijo mimo. V začetku marca pa smo vseeno postavili datum prvega “grupnodruženja”, ki je obenem sovpadal še z 9.obletnico podjetja.

Predstavil sem idejo, da bi lahko dan posvetili fotografiji.  Fotokrožek. So bili kar navdušeni. Do 10h ure smo uredili v podjetju vse najnujnejše opravila, ter  do 12h imeli malo predavanja o fotografiji. Predstavil sem malo  mojo pot do fotografije,  otipali vse analogne fotoaparate, objektive, analogne filme… Ob 12h smo se naložili z vso mogočo foto opremo in se odpravili do Štanjela. Tema natečaja  je bila razpisana žirija določena.

V Štanjel sem redno zahajal. Tako z avto, kasneje pa z biciklom, saj je bila to  redna vmesna postaja na poti v Komen.Štanjel je bil tokrat mrtvo prazen. Žalostno prazen. Vreme lepo. Liter terana 15 EUR. Liter vode 5 EUR.  V Štanjelu smo preživeli 4 ure, nazaj smo se vračali z prijetnimi fotoobčutki, ter malo žalostni zaradi same usode Štanjela. Kako neizkoriščen biser. Če bi bil Štanjel v Grčiji, ali Egiptu bi ti računali 10 eur, da sploh vstopiš v vasico ter si jo ogledaš od znotraj.

V naslednjih dneh je vsak udeleženec oddal svoja najboljša 3 dela, ki smo jih nato poslali 4 fotografom, ki so nato oddali svoj glas za najboljše 2 fotografije.

Glavna nagrada je pripadala fotografiji pod številko 13, avtorice Petre Perhavec. (4 glasove od 8)

Druga nagrada: fotografija številka 7 , avtorja Jureta KRAPENC. (2 glasova od 8)

Čestitke vsem nagrajencem in udeležencem.

FOTOGRAFIJE: Petra PERHAVEC, Matej MERCINA,  Jure KRAPENC, Mitja RIJAVEC, Klemen BIZJAK

Opreme: Leica X2, Nikon D800 z Nikorr 24-70 mm 2.8G ED, NO PHOTOSHOP (rezen dodajanje watermarks), Še 2x Nikon, še en Canon, Polaroid 340.